Overlijdensrisicoverzekering bij chronische ziekte

Je kan alle geld van de wereld hebben, maar wat heb je daaraan wanneer je gezondheid te wensen overlaat? In dat licht bezien, hebben geld en gezondheid bar weinig met elkaar te maken. Bij het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering daarentegen lijken geld en gezondheid soms hand in hand te gaan, tenminste, wanneer het om de premie gaat.Wil je een overlijdensrisicoverzekering afsluiten, dan krijg je in vrijwel alle gevallen te maken met een gezondheidsheidsverklaring. Dit is een vragenformulier dat wordt toegestuurd door de verzekeringsmaatschappij en waarin allerlei vragen worden gesteld over je lengte, je gewicht, je leefgedrag en je medische geschiedenis. Dat hóeft natuurlijk geen probleem te zijn, maar wat als je kampt met een chronische ziekte?

Met een slechte gezondheid ben je duurder uit

Een slechte gezondheid kan je duur komen te staan: niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk gezien. Heb je een aandoening zoals de ziekte van Chrohn, diabetes of epilepsie, dan val je voor de verzekeringsmaatschappij in een hogere risicocategorie. Dit vertaalt zich in een hogere premie, dus een opslag van enkele euro’s per maand. Bij andere verzekeringsmaatschappijen word je zelfs in het geheel niet geaccepteerd, of zal je genoegen moeten nemen met een lagere dekking. Dit kán ertoe leiden dat -in het ergste geval- de felbegeerde hypotheek niet rond komt, hoewel dergelijke schrijnende situaties gelukkig niet op grote schaal voorkomen.

Overlijdensrisicoverzekering bij chronische ziekte afsluiten

Heb je een chronische ziekte en wil je toch in aanmerking komen voor een overlijdensrisicoverzekering, dan is het wellicht een goed idee om eerst je licht op te steken bij de Chronisch Ziekenhypotheek van AFC. Deze instelling is een initiatief van een zekere heer Arens, zelf diabeet. Je aandoening verzwijgen in de hoop dat je niet door de mand valt bij de verzekeringsmaatschappij, is sowieso geen optie. De kans is namelijk reëel dat het bedrog vroeg of laat ontdekt wordt. De verzekeringsmaatschappij zal in dat geval weigeren om tot uitkering over te gaan, zodat je nabestaanden met een enorme schuld achterblijven. Dit is een risico dat je zeker niet moet willen lopen, tenminste, als je op goede voet staat met je familie.