Overlijdensrisicoverzekeringen vergelijken

Overlijdensrisicoverzekering vergelijkenMet een overlijdensrisicoverzekering laat je je nabestaanden verzorgd achter. Een prettig idee, want juist in een tijd van rouw en verdriet zitten mensen niet op financiële problemen te wachten. Het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering is wettelijk niet verplicht, maar kan desalniettemin worden ‘opgelegd’ door bijvoorbeeld een hypotheekverstrekker. Door het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering worden jouw nabestaanden niet opgezadeld met jouw hypothecaire schuld, wat de kans vergroot dat de hypotheekverstrekker z’n geld weer terug ziet.

Ben je je aan het oriënteren op een goede overlijdensrisicoverzekering? Door verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken, zorg je ervoor dat je een ORV vindt die bij je past én waarvoor je nooit teveel betaalt. Er zijn diverse spelers te vinden op de markt: zelfs zoveel dat we deze niet allemaal kunnen opnoemen. We beperken ons op deze website dan ook tot enkele grote aanbieders.

Aanbieders overlijdensrisicoverzekeringen

Bekende en grote aanbieders van overlijdensrisicoverzekeringen zijn:

Bij deze verzekeringsmaatschappijen kan je een overlijdensrisicoverzekering afsluiten in slechts enkele muisklikken. Benieuwd naar de kosten van een ORV? Door enkele vragen te beantwoorden, krijg je direct advies voor een passende overlijdensrisicoverzekering én zie je in één oogopslag hoeveel premie je hiervoor maandelijks moet betalen.

De overlijdensrisicoverzekering van FBTO

Logo FBTOFBTO maakt het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering gemakkelijk: met een paar muisklikken stem je de ORV volledig af op jouw wensen. Je kiest wie je wil verzekeren, hoe lang je de verzekering wil laten lopen, voor welk bedrag je je wilt laten verzekeren en welke verzekeringsvorm je prefereert.

Heb je al een overlijdensrisicoverzekering en wil je overstappen naar een ORV van FBTO, dan kan dat op voorwaarde dat je een gezondheidsverklaring overlegt. Kom je niet door de keuring heen, dan staat het je uiteraard vrij om je oude verzekering te behouden.

Benieuwd naar de overlijdensrisicoverzekeringen van FBTO? Stel online je eigen verzekering samen en weet direct hoeveel premie jij betaalt!

De overlijdensrisicoverzekering van Reaal

Logo ReaalReaal is een zeer bekende speler op de verzekeringsmarkt, met name ook dankzij de “Foutje, bedankt”-commercials uit de jaren ’90. Het bedrijf bestaat al meer dan 100 jaar en biedt diverse soorten verzekeringen aan: van inboedelverzekering tot oldtimerverzekering en van ongevallenverzekering tot caravanverzekering. Ook voor het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering kan je er terecht.

Twijfel je of je een ORV nodig hebt en/of voor welk bedrag je deze zou moeten afsluiten? Bij Reaal kan je een handige nabestaandencheck doen. Je ziet hiermee precies hoeveel je nabestaanden er na je dood op achteruit gaan, voor welk bedrag je je deze achteruitgang zou kunnen verzekeren en hoeveel de premie voor deze verzekering bedraagt.

Blijkt uit de nabestaandencheck dat je wel een overlijdensrisicoverzekering kunt gebruiken? Via Reaal kan je er direct eentje afsluiten!

De overlijdensrisicoverzekering van Dela

delaBij Dela kan iedereen terecht die zijn of haar nabestaanden wil beschermen tegen de financiële gevolgen van overlijden. Zolang je de leeftijd van 65 jaar nog niet hebt bereikt, kan je het Dela Leefdoorplan afsluiten. Hierbij kan je zelf keuzes maken met betrekking tot de looptijd, het te verzekeren bedrag en de vraag of je je partner wel of niet mee wilt verzekeren. Wel zijn er enkele  minima en maxima aan verbonden: de looptijd van de verzekering is minimaal 10 jaar en loopt maximaal tot je 75e.

Dela kent drie varianten van de overlijdensrisicoverzekering: een ORV met een gelijkblijvend kapitaal, een lineair dalend kapitaal en een annuïtair dalend kapitaal. Bij een verzekerd kapitaal van meer dan € 360.000,= moet je een medische keuring ondergaan.

Benieuwd naar de mogelijkheden die Dela je biedt? Je kan een verzekering afsluiten via de website, óf kiezen voor een gesprek met een van hun adviseurs.

De ene overlijdensrisicoverzekering is de andere niet!

Ook al is het geen prettig idee om stil te staan bij het risico dat je (voortijdig) overlijdt: het kan handig of zelfs verplicht zijn om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten, dus zorg dat je een verzekering kiest die bij je past!

Door online de premies van diverse aanbieders te vergelijken, zie je precies wat de prijzen en voorwaarden zijn van overlijdensrisicoverzekeringen per aanbieder. Bereken dus online je premie via de pagina’s van de afzonderlijke verzekeraars en begin met vergelijken!